Muziekspektakel nodigt alle kinderen uit muziek te maken!

Geplaatst in: Geen categorie | 0

Muziek verbindt, helpt bij het uiten van gevoelens én ondersteunt het rekenvermogen. Allemaal zó belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. 

En samen muziek maken geeft enorm veel plezier dat je je alleen maar kunt voorstellen als je het geprobeerd hebt. 

Daarom gaven de muziekverenigingen Prins Bernhard Emst en Koninklijke Harmonie Epe een gezamenlijk concert voor en mét de kinderen van basisschool St Bernardus en Jenaplanschool ‘t Hogeland. 

Bij ‘t Hogeland paste iedereen na wat passen en meten in de centrale ruimte. Voor de kinderen van St Bernardus was het een uitje naar het om de hoek gelegen Episch Centrum, dat de grote zaal beschikbaar had gesteld voor dit concert. 

Aan de hand van een muzikaal verhaal maakten de kinderen kennis met alle instrumenten van het harmonie-orkest. Van piccolo tot fagot en van pauken tot trombone. Elk instrument liet zijn eigen karakteristieke geluid horen. 

Er kwamen veel bekende liedjes voorbij. Van een dromerig Zwanenmeer tot Super Mario.  

Meedoen

De kinderen deden allemaal mee met de voorstelling. Ze rammelden met zelfgemaakte shakers, dansten en bootsten met elkaar onweer na door bodypercussion. 

Na het concert konden de kinderen de instrumenten van dichtbij bekijken en proberen. De enorme slagwerkafdeling was erg populair! 

Kennismakingscursus

Naar aanleiding van dit scholenconcert kunnen kinderen zich aanmelden voor een kennismakingscursus. Na zes lessen op het gekozen instrument en vier keer oefenen met samenspelen spelen de kinderen mee met ditzelfde orkest bij een heus optreden. 

Was je er niet bij maar wil je ook meedoen?

Geef je dan op via pleziermetmuziek2@gmail.com

Laat een Reactie Achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.