Muzikale klanken in de Grote Kerk Epe

Geplaatst in: Nieuws | 0

 

In een volle kerk hebben 100 muzikanten een bijzonder concert gegeven. Het Posaunenchor der Erlöserkirche uit Gronau (Duitsland) kwam samen met een delegatie van de schuttersvereniging SchĂĽtzengesellschaft Brook-Spechtholtshook op uitnodiging van Koninklijke muziekvereniging ‘Harmonie’ Epe en muziekvereniging ‘Prins Berhard’ Emst naar Epe om een gezellige en muzikale dag te hebben. Vorig jaar zijn beide Nederlandse verenigingen op uitnodiging naar Gronau geweest om daar het schuttersfeest muzikaal te begeleiden. Dit jaar bestaat muziekvereniging ‘Prins Bernhard’ 80 jaar en muziekvereniging ‘Harmonie’ Epe 155 jaar en was het een mooi moment om samen met Gronau een concert te geven. De kerk was volgestrooomd met publiek. Er werden 9 nummers gespeeld, elke vereniging had 3 nummers uitgekozen. Dit alles onder begeleiding van de drie dirigenten, Marcel van der Wulp (Epe), Hans Verheij (Emst) en Andre Sander (Gronau). Om het extra bijzonder te maken was er een aantal gastzangers. Uit Duitsland was dat Jurgen Etzrodt die het klassieke nummer ‘Nessum Dorma’ begeleidde. Tijdens het stuk ‘Sounds from Italy’ waren Zwier van der Weerd en Koen Brummel de gastzangers. Deze dag werd mede mogelijk gemaakt door subsidie van Euregio Rijn-Waal.

 

Laat een Reactie Achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.