Prachtig najaarsconcert van de Harmonie Epe samen met het Musikgesellschaft Kaisten

Geplaatst in: Nieuws | 0
Harmonie Epe met het Musikgesellschaft Kaisten 1

Op zaterdag 6 oktober 2018 heeft de Koninklijke Muziekvereniging Harmonie Epe samen met het Musikgesellschaft Kaisten uit Zwitserland een mooi najaarsconcert in de Grote Kerk in Epe gegeven.

Zaterdag ‘smorgens speelden de Zwitsers al op verschillende plaatsen in het centrum van Epe. Na de ontmoeting met de muzikanten van de Harmonie in het Harmoniegebouw vertrokken de muzikanten ‘smiddags richting Grote Kerk in Epe om samen te oefenen en te wennen aan de mooie akoestiek van deze kerk. Na wat soep en broodjes was iedereen klaar voor het grote werk.

Het thema van het concert was “Europese muziek” en de presentatie was in handen van Marleen de Bont.

De beide orkesten starten met een gezamenlijk optreden van Gruss an Bern onder leiding van Christop Rehmann. Daarna speelde het Harmonie orkest Espaňa caňi, Gulliver’s travels, Carnaval de Paris, Italian polka, La Solitudine en Belfast onder leiding van Marcel van der Wulp.

Na de pauze speelde het Musikgesellschaft Kaisten Tulpen aus Amsterdam, Swiss Mountain Village, Io Senza Te, All’s was Bruchsch auf der Welt, Hemmige en Schiffsfegerpolka onder leiding van Christop Rehman. Bijzonder was dat deze polka door de grootvader van de dirigent was gecomponeerd.

Daarna gingen de muzikanten in instrumentgroepen bij elkaar zitten, waardoor een mengeling van groen en oranje kleuren ontstond. In de finale van het gezamenlijke concert werd Concerto d’amore onder leiding van Christoph Rehman gespeeld en Second Waltz onder leiding van Marcel van der Wulp. Deze muziekstukken klonken met volle en harmonieuze klanken door de kerk. Als toegift werd nogmaals de mars Gruss an Bern gespeeld.

Na het concert werd met een hapje en drankje gezellig nagepraat. Dit alles heeft geleid tot een geslaagd najaarsconcert 2018.

 

Klik hier voor de foto’s

 

Harmonie Epe met het Musikgesellschaft Kaisten 2

 

Laat een Reactie Achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.