2 keer 150 jaar muziek op zaterdag 6 oktober in de Grote Kerk Epe – reserveren

Geplaatst in: Nieuws | 0
Musikgesellschaft Kaisten
Koninklijke Harmonie Epe

Het najaarsconcert van de Koninklijke Muziekvereniging “Harmonie” Epe is dit jaar een gezamenlijke uitvoering met het Musikgesellschaft Kaisten uit Zwitserland en vindt plaats op zaterdag 6 oktober in de Grote Kerk in Epe: aanvang 19:30 uur.
Beide muziekverenigingen vierden hun 150 jarig jubileum in 2015. Ze behoren daarmee tot de oudste muziekverenigingen van Europa. Het gezamenlijk concert is dan ook heel bijzonder. Enkele muziekstukken zullen gezamenlijk worden uitgevoerd, maar elk orkest zal ook muziekstukken solo spelen. Het thema van dit concert is Europese muziek, van populair tot klassiek.

 

Op 6 oktober kunt u de muzikanten uit Kaisten ook nog in het centrum van Epe tegenkomen. Dan zullen ze op verschillende plaatsen muziek maken. De leden van de Harmonie uit Epe zijn dan druk bezig met de laatste voorbereidingen van het concert. In de middag wordt er gezamenlijk gerepeteerd in de Grote Kerk. Het gaat dan vooral om de muziekstukken die gezamenlijk worden uitgevoerd, en voor de muzikanten uit Kaisten, om kennis te maken met de akoestiek van de kerk. Na de gezamenlijk maaltijd, is iedereen en alles klaar voor het concert. U wordt van harte uitgenodigd om dit bijzondere concert mee te maken.

Reserveer uw kaarten à € 8,50 (toegang, inclusief een consumptie) via de volgende nummers: 06-50228655, 06-46097390, 06-38814759, 06-24798197, 06-22956087, 0578-617299  De toegangskaarten liggen dan klaar bij de ingang van de kerk op de avond van het concert.

 

Reserveren van toegangskaart(en) najaarsconcert in de Grote Kerk in Epe op 6 oktober 2018

Fout: Contact formulier niet gevonden.

 

Musikgesellschaft Kaisten komt naar Epe!

Over een paar weken is het zover: Musikgesellschaft Kaisten uit Zwitserland maakt haar allereerste meerdaagse buitenlandse reis. De voorvreugde is groot en de voorbereidingen zijn in volle gang.

Het plan om naar Nederland te gaan ontstond, toen MG Kaisten in 2015 een nieuw uniform kreeg. Na 25 jaar in lichtgrijs, straalt de vereniging nu in helder oranje. Als enige Nederlandse in het gezelschap heb ik natuurlijk behoorlijk plezier aan de keuze voor deze kleur.

Geinspireerd door de kleur van het nieuwe uniform ontstond bij mij het idee, dat het een bijzondere ervaring zou zijn, als we met onze muziekvereniging een reis naar Nederland zouden ondernemen. Tegelijkertijd bedacht ik, dat we een project zouden kunnen doen met de Harmonie van Epe, het dorp waar ik opgegroeid ben. Ik wist, dat Marcel van der Wulp de Harmonie dirigeert en klopte bij hem aan, hoe hij dit idee vond. Marcel en ik kennen elkaar ongeveer 35 jaar, ooit als kleine ukkies begonnen met spelen in het toenmalige Jeugdorkest Noordoost Veluwe, oftewel Jonov. Zo ontrolde het plan zich verder en na een aantal bezoeken aan Nederland, veel emailverkeer en telefoontjes stond het programma vast.

Ik verliet Nederland in 2005 en sinds 2012 woon ik in Kaisten in Zwitserland. Al snel belandde ik bij de muziekvereniging en voelde me er direct thuis. Eerst als saxofoniste als deel van het orkest en al snel breidde mijn rol zich uit als lid van de muziekcommissie, lid van het bestuur en sinds anderhalf jaar ben ik voorzitter van de muziekcommissie.
In twee hechte teams, die zeer goed met elkaar funktioneren, kunnen we veel werk verzetten en gaan we steeds weer nieuwe projecten aan.
Het Musikgesellschaft Kaisten bestaat uit 35 actieve leden, het oudste lid is 74 jaar en de jongste van de groep is 15.
Sinds de oprichting in 1865 was het Musikgesellschaft een pure koperformatie (met lange tijd alleen maar mannelijke muzikanten), totdat de vereniging in 1988 werd veranderd in een harmoniebezetting. Met de komst van fluiten, klarinetten en saxofoons ontstond er natuurlijk een heel ander geluid.

De vereniging is een hecht verbond. Ook de sociale aspecten, de gezelligheid en vriendschappen onderling spelen een grote rol. Tenslotte…muziek verbindt!
We verheugen ons zeer op onze reis en het gemeenschappelijk concert met de Harmonie Epe!

Carolijn Kleissen-Jansen

Laat een Reactie Achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.