Blaaskapellen festival op zaterdag 15 september in centrum van Epe

Geplaatst in: Nieuws | 0

Aan het einde van het mooie zomerseizoen vindt in Epe voor de 17e keer het traditionele Blaaskapellen festival plaats. Dit jaar zullen zes kapellen hun muzikale klanken laten horen verspreid over het centrum van Epe.

Die Hattemer Musikanten

 

Het repertoire bestaat vooral uit Egerländer / Böhmische muziek, afgewisseld met andere Tsjechische en amusementsmuziek. De bezetting van de kapellen bestaat over het algemeen uit klarinetten, trompetten en/of flugelhoorns, baritons, trombone, bassen en slagwerk, aangevuld met zang en soms accordeon.

De organisatie ervan berust bij de Eper Bloaskapel als onderdeel van de Koninklijke muziekvereniging Harmonie, in samenwerking met de Ondernemingsvereniging Epe. Natuurlijk zal de Eper Bloaskapel ook spelen samen met 5 gast blaaskapellen. Verder kunt u uiteraard weer heerlijke oliebollen kopen bij de kraam van de Harmonie bij de Grote Kerk.

Het festival is op 15 september van 14:00 uur tot 16:00 uur.

  • Original Liemers Musikanten (Zevenaar) – bij de Jumbo
  • Larenka (Laren) – bij de Dekamarkt op het marktplein
  • Toutenburgher Muzikanten (Vollenhove) – op het grasveld naast de Grote Kerk
  • De Koetsebloazers (Leek) – bij ’t Snoepie
  • DIe Hattemer Musikanten (Hattem) – bij Scapino
  • Eper Bloaskapel EBK (Epe) – bij het Grand Café Cornelis

U bent van harte welkom om van deze blaaskapellen te genieten.

Toutenburgher Muzikanten

Laat een Reactie Achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.